Porträttfotografering - Svartvit bild av man med cigarett

ATT TA ETT PORTRÄTT ÄR ATT FRYSA TIDEN SOM DEN ÄR JUST EXAKT DÅ

Det är vår ute. Inte särskilt kallt. Skinnpajen är på. Ciggen är precis nytänd. Röken stiger sakta upp mot himlen. Skugga under hakan. Det hårda ljuset skvallrar om att det troligen är mitt på dagen. Solen skiner. Ljuset reflekteras i pupillerna. Han är nöjd.

Just där och just exakt då var det dom förutsättningarna som gällde. En sekund senare kanske solen gick i moln. Kanske vände han bort huvudet för att prata med en vän. Kanske fimpade han cigaretten och gick där ifrån. Vi får aldrig veta. Men just där och just exakt då frös vi en del av tiden. Fotograf Mikael Carlsson tar bilder ni minns för evigt!

Just så är det att låta en fotograf utföra sitt arbete. Man skulle nästan kunna kalla oss för historiker, för det är just det vi gör – fångar ett ögonblick, ett stycke nutid som blir historia, till vår eftervärld.

Vi utför porträttuppdrag av alla de slag både i studio som vi har tillgång till här i Helsingborg likväl som i Stockholm, Göteborg eller på andra ställen, beroende på var våra kunder finns just då. Det är inte heller ovanligt att vi tar med en portabel studio och riggar upp på plats hos kunden för att i en skön och avslappnande hemmamiljö utföra uppdraget snabbt och smidigt. Första babyfotona. Studenten. Familjen. De nykära. En spännande överraskning till mannen. Vi gör alla slags uppdrag i samråd med dig som kund. När du känner att vi förstått uppdraget då påbörjar vi jobbet – att tillsammans ta oförglömliga foton och frysa ett stycke av tiden som den är just exakt då!