Fotograf Helsingborg - Fotograf Mikael Carlsson AB - Svartvitt porträttfoto av Mikael Carlsson

ATT GÖRA KUNDEN NÖJD ÄR MIN PASSION

Intresset för fotografering väcktes på 90-talet då jag bodde och arbetade i USA. En god vän till mig hade ringt för många utlandssamtal och kunde inte betala sin telefonräkning. Han frågade om jag ville köpa hans systemkamera – en Canon Rebel X – för runt 100 dollar så han fick ihop pengar till att betala telefonräkningen till Bell Atlantic. Jag funderade en stund och slog sedan till på hans erbjudande – med tillägget ”du får köpa tillbaks den om du ångrar dig”. Så blev det aldrig och där och då väcktes det intresse hos mig som sedermera skulle komma att bli det som varit min försörjning de efterföljande tio åren och – tack och lov – är så än idag.

Efter mer än tio år som frilansande fotograf och även som frilansjournalist har jag jobbat med ett stort antal kunder på olika nivåer som egenföretagare. Allt ifrån baby-, familje-, student– och bröllopsfoto – till ledningsgrupper för några av de större företagen verksamma i Sverige, norden och även utomlands. Utöver porträtt till allehanda syften som numera blivit till fina minnen hängandes på väggen hos åtskilliga familjer – använts på hemsidor, i presentationer och i marknadsföringssyfte, har jag även gjort mycket reklam- och modefotografering till tidningar och magasin. Basen som fotograf har jag i Helsingborg, men behövs det tar jag mig över hela jordklotet.

Nyckeln till att lyckas ligger i att du älskar det du gör och att hela tiden ha kunden i fokus – lyssna in behoven och levererar det som kunden vill ha. Det är inte alltid lätt att hitta rätt, men med en hel del erfarenhet i bagaget så känner jag mig trygg i varje möte med mina kunder, stora som små. Hoppas att det blir just VI som kommer jobba ihop snart!